На що Tesla підштовхує Volkswagen
15. 10. 2021

На що Tesla підштовхує Volkswagen

15. 10. 2021

Tesla встановлює нові стандарти

Конкуренція з боку нових учасників автомобільного ринку Німеччини, таких як Tesla, підштовхнула Volkswagen до прискорення планів по перетворенню свого основного заводу у виробництво електромобілів, – заявила компанія в середу 13 жовтня.

«Немає ніяких сумнівів в тому, що ми повинні підвищувати конкурентоспроможність нашого заводу у Вольфсбурзі з урахуванням нових учасників ринку», – сказав представник Volkswagen Майкл Манске, вказуючи на Tesla і нових китайських автовиробників, які вторгаються в Європу, повідомляє Reuters.

«Tesla встановлює нові стандарти продуктивності і масштаби в Грюнхайде», – сказав він, маючи на увазі, що будується завод Tesla недалеко від Берліна, який при максимальній потужності буде виробляти від 5000 до 10000 автомобілів в тиждень, що вдвічі більше, ніж у німецьких акумуляторно-електричних транспортних засобів.

Однак прес-секретар спростував звіт, опублікований в німецькій газеті Handelsblatt в середу, в якому говорилося, що генеральний директор Volkswagen заявив на засіданні наглядової ради у вересні, що перехід на електромобілі може коштувати компанії до 30 000 робочих місць.

У електромобілів набагато менше деталей, ніж у автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, тому для їх виробництва потрібно менше робочих. Згідно з однією з оцінок, до 2025 року у автомобільній промисловості може бути втрачено 100 000 робочих місць в результаті електрифікації.

Німецькі автовиробники щосили намагаються наздогнати більш ефективні виробничі платформи електромобілів. Наприклад, в той час як Volkswagen у даний час потрібно близько 30 годин для виробництва свого електричного автомобіля ID.3, Tesla потрібно всього 10 годин, щоб зробити Model 3.

Найбільший в світі завод Volkswagen у Вольфсбурзі, з більш ніж 50 000 співробітників, в даний час не виробляє електромобілі, але компанія планує виробляти там електричний седан з 2026 року під назвою «Project Trinity».

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...