Tesla досягла рекордної позначки в 1 мільярд доларів прибутку
28. 04. 2021

Tesla досягла рекордної позначки в 1 мільярд доларів прибутку

28. 04. 2021

У понеділок Tesla повідомила про рекордний прибуток – це третій рекордний квартал поспіль, оскільки її скоригована прибуток вперше досягла позначки в 1 мільярд доларів.

Загальна виручка компанії склала 9 мільярдів доларів. Це було трохи нижче продажів в четвертому кварталі, але на 75% більше, ніж роком раніше.
Як повідомляє CNN, виручка була частково стримана, оскільки компанія припинила виробництво двох своїх найдорожчих моделей, Model S і Model X, протягом кварталу, оскільки вона готувалася до випуску нових версій цих автомобілів і боролася з нестачею комп’ютерних чіпів, яка переслідувала всю компанію і автомобільна промисловість.

Але Tesla заявила, що подолала брак чіпів «частково за рахунок надзвичайно швидкого переходу на нові мікроконтролери і одночасної розробки прошивки для нових чіпів від нових постачальників». Але генеральний директор Ілон Маск сказав інвесторам пізніше в понеділок, що нестача мікросхем була «величезною проблемою» для Tesla і що у компанії «були одні з найскладніших проблем з ланцюжком поставок, з якими ми коли-небудь стикалися».

Він сказав, що поставки нової Model S “повинні початися дуже скоро”, а поставки Model S відновляться, «ймовірно, в наступному місяці», але масові поставки двох автомобілів не поновляться до третього кварталу.

Компанії також допомогли інвестиції в біткойн. Компанія раніше повідомляла, що за квартал інвестувала 1,5 мільярда доларів в біткойни, маючи при цьому частину готівки. Так продаж біткойнов за цей період призвела до прибутку в розмірі 101 мільйона доларів.

Не так давно Tesla втрачала гроші майже кожен квартал і перебувала під загрозою вичерпання готівки. Але третього кварталу 2019 року його стала прибутковою, і з тих пір її акції різко зросли, піднявшись на 1349 %. Це одна з найцінніших компаній в країні, і її акції коштують більше, ніж сукупна вартість семи найбільших світових автовиробників. І її скоригований прибуток в першому кварталі може перевищити прибуток деяких відомих автовиробників, таких як Ford (F), за прогнозами аналітиків, хоча Ford продає набагато більше автомобілів.

Маск сказав, що компанія повинна бути в змозі дотримуватися своєї мети щодо збільшення продажів більш ніж на 50% в цьому році, що призведе до збільшення продажів до позначки 750 000, і що вона зможе продовжити щорічне зростання продажів на 50% і після цього. У компанії є заводи, які будуються в Техасі і Німеччини, хоча в понеділок він попередив, що в цьому році він очікує тільки початкового обмеженого виробництва на цих заводах. За його словами, обсяги виробництва на двох заводах не будуть робитися до 2022 року.

Маск і інші керівники Tesla захищали функцію автопілота компанії, яка була в центрі уваги недавньої аварії Tesla зі смертельними наслідками в передмісті Х’юстона, в якій поліція заявила, що слідчі були впевнені, що в момент аварії на місці водія нікого не було.
Ларс Мораві, віце-президент Tesla по автомобільній інженерії, сказав, що компанія працює з федеральними слідчими з безпеки і місцевою поліцією. Він сказав, що, оскільки рульове колесо було «деформовано», тепер вважається, що насправді хтось перебував на водійському сидінні під час аварії. І він попередив, що «триває розслідування автомобіля і залишків аварії».

Маск сказав, що компанія домагається більших успіхів в розробці повністю автономних автомобілів, і він вважає, що це буде ключовим фактором, що відрізняє її від інших компаній.
«Зараз люди думають про Tesla як про автомобільну компанію або енергетичну компанію. Я гадаю, що в довгостроковій перспективі люди будуть думати про Tesla як про компанію, що займається робототехнікою », – сказав він.

Деякі критики Tesla ставлять під сумнів надійність її доходів, вказуючи на той факт, що її «скоригований» прибуток виключає деякі витрати, такі як компенсація за акції.
Але багато компаній повідомляють скоригований прибуток, а також більш сувору версію чистого прибутку, яка відповідає загальноприйнятим принципам бухгалтерського обліку або результатами GAAP. І навіть за цими правилами GAAP Tesla повідомила про чистий прибуток в розмірі 438 млн доларів, що само по собі є рекордом.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...