Новий алгоритм реєстрації транспортних засобів: які зміни чекають Україну з 14 грудня
07. 12. 2022

Новий алгоритм реєстрації транспортних засобів: які зміни чекають Україну з 14 грудня

07. 12. 2022

Процедура реєстрації та перереєстрації транспортних засобів отримає зміни відповідно до постанов Кабміну (№1019 та №1299), які набудуть чинності 14 грудня 2022 року.

Які зміни очікують українців?

За словами заступника начальника ГСЦ МВС, зміни у алгоритмі реєстрації та перереєстрації ТЗ (транспортних засобів) стосуватимуться:

  • Експертне дослідження, що проводиться Експертною службою МВС. Ця процедура виокремлена із загальної процедури реєстрації у СЦ МВС (не скасована, а виокремлена).

Нововведенням буде те, що проходити експертне дослідження потрібно буде до моменту звернення щодо реєстрації або перереєстрації ТЗ.

Такі зміни пояснюють зручністю відносно екстериторіальності, а також виокремлення експертного дослідження дозволить проводити реєстрацію транспортних засобів онлайн, в майбутньому (для цього потрібно буде мати лише два смартфони або комп’ютери – власника авто та покупця).

Заступник начальника ГСЦ МВС зауважив, що огляд експертів – було єдиним, що не можна було зробити онлайн, тому виокремлення процедури експертного дослідження дозволить це реалізувати.

алгоритм реєстрації транспортних засобів

Як тепер виглядатиме алгоритм реєстрації?

Транспортний засіб при процедурі купівлі-продажу в Україні тепер зареєструвати можна буде таким чином:

  1. Звернення до Експертної служби Міністерства Внутрішніх Справ для отримання їх висновку про стан транспортного засобу.
  2. Звернення до СЦ МВС власника транспортного засобу та покупця (вже із експертним висновком на руках) для проведення перереєстрації транспортного засобу. Це можна буде зробити онлайн.

єПосвідчення водія та єСвідоцтво про реєстрацію авто

Тепер при онлайн-замовленні обміну посвідчення водія або ж послуги перереєстрації ТЗ можна буде відмовитись від виготовлення фізичного документу (пластиковий бланк свідоцтва про реєстрацію ТЗ та пластиковий бланк посвідчення водія). Можна буде мати лише цифрові вищевказані документи.

Це означає, що цифрові єПосвідчення водія та єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу не лише матиме ідентичну чинність, як і фізичні посвідчення, а й може бути єдиним наявним документом, що дає право керування.

Сервісний центр Міністерства Внутрішніх Справ запевняє, що при оформленні електронних документів будуть проведені всі необхідні перевірки даних по всім необхідним базам. А це означає, що онлайн укладання договору купівлі-продажу ні чим не відрізнятиметься (за безпекою) від фізичної присутності сторін у СЦ МВС. Те саме стосується і замовлення обміну посвідчення водія за допомогою Електронного кабінету водія.

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Кременчук ОТК Техогляд Кременчук ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Кременчузі ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Мукачево ОТК Техогляд Мукачево ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Мукачево ви можете...