Нові правила постановки на облік авто з США?
31. 08. 2020

Нові правила постановки на облік авто з США?

31. 08. 2020

В Україні можуть ввести нові правила обліку автомобілів, завезених з США

Постановка американських автомобілів на облік в Україні буде відбуватися по-новому. Дана новина вже активно обговорюється серед покупців, але остаточного рішення щодо реалізації проекту прийнято не було. Тим не менш, якщо його затвердять, то під нього потрапить не більше 10% імпортованих автомобільних засобів пересування зі Сполучених Штатів Америки.
Однак вже 20 серпня 2020 р. офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ України опублікував нову редакцію «Проекту розпорядження КМУ« Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) … », відповідно до якої всі твердження, будь-яким способом зачіпають ввезення автотранспорту з США були ліквідовані.
Отже, навіть після внесення деяких поправок до проекту, постановка на облік авто з Америки і правила їх реєстрації ніяк не зміняться.

 

сертификация авто

 

Але, що хотіли змінити?

По-перше, відповідно до постанови Кабміну України, планувалося не ставити на облік машини, які, згідно з документацією, підлягають утилізації. Відносно американських авто – це такі тайтли (Title):

  • Junk Title;
  • Part Only;
  • Scrap Certificate of Title (можливо);
  • Certificate of Destruction (можливо).

По-друге, планувалося ввести обов’язкову наявність документів, що свідчать про реєстрацію транспортного засобу на території тієї країни з якої його ввозять в Україну. До того ж, такі документи повинні були б мати переклад на українську мову і відповідати міжнародній стандартизованої формі заповнення відомостей (апостилізація).
Якби такі зміни вступили в силу, то закордонні авто після ввезення в Україну автоматично дорожчали б на 200-300 $, оскільки ціна включала б ще витрати на оформлення необхідної додаткової документації разом з належним нотаріальним оформленням.

сертификация авто из США

Чи всі авто з США потрапили б під дію законопроекту?

На думку експертів, даний законопроект торкнувся б тільки близько 10% всіх авто зі Сполучених Штатів Америки. Під гарячу руку не потрапили б транспортні засоби з такими тайтла (Title):

  • Salvage Title
  • Clear Title
  • Original

Хочемо звернути Вашу увагу на перший тайтл зі списку. За даними найбільшого в Україні імпортера авто з США AuctionAutoм, під Salvage Title ввозиться близько 90% американських авто.

Отже, що з цього випливає?

Навіть якби законопроект прийняли в його первісному вигляді, він торкнувся б лише малу частку всіх автомобілів, що ввозяться з Америки. На даний же момент, в закон внесли поправки, завдяки яким, процедура ввезення американських авто на територію України практично не змінилася.

Сертифікація авто за 1 день і ОТК у Вашому місті та в зручний для Вас час

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...