Нова функція у додатку “Дія” для водіїв
26. 04. 2023

Нова функція у додатку “Дія” для водіїв

26. 04. 2023

У кінці квітня 2023 року українські водії зможуть використовувати нову функцію в мобільному додатку “Дія”.

Відтепер в ньому можна буде скасувати належного користувача автомобіля.

skasuvannia_nalezhnogo_koristuvacha

Належний користувач – це людина, яка законно використовує автомобіль, що не належить їй.

Штрафи за порушення правил дорожнього руху, зроблені камерами в автоматичному режимі, будуть надходити на його ім’я. Цю функцію ввели кілька років тому для того, щоб штрафи, отримані за порушення ПДР, отримували не тільки власники транспортних засобів, а й належні користувачі, які перебували за кермом у момент порушення.

На один автомобіль можна призначити лише одного належного користувача.

tehpasport_diia

Декілька років тому було запроваджено функцію належного користувача для того, щоб штрафи за порушення ПДР, зареєстровані камерами в автоматичному режимі, могли отримувати не лише власники автомобілів, а й особи, які керували авто в момент порушення.

Спочатку ця послуга була доступна в Електронному кабінеті водія, а згодом – і в мобільному додатку “Дія”. Проте через вторгнення російських військ у 2022 році ця послуга тимчасово перестала працювати. Після стабілізації ситуації у вересні 2022 року функція належного користувача знову стала доступна в додатку “Дія”. Тепер же водії можуть скасувати належного користувача за допомогою цього додатку.

Під час призначення належного користувача через додаток “Дія” потрібно вказати час користування ТЗ, а обидва користувачі повинні підтвердити цю інформацію. Якщо потрібно скасувати належного користувача, треба відкрити додаток і вибрати “Послуги”, потім “Шеринг авто” та “Скасувати шеринг”. Потрібно перевірити заявку та підписати її. Щоб скасувати користування авто, належний користувач повинен відкрити додаток “Дія”, вибрати “Свідоцтво про реєстрацію ТЗ”, натиснути “Меню”, вибрати “Відмовитися від користування авто” та “Почати”. Після цього слід переслати сформований запит власнику автомобіля. Скасування належного користувача відбудеться автоматично, більше нічого робити не потрібно.

Звернемо увагу, що в січні 2023 року в Україні було змінено процес додавання належних користувачів до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Передача права керування автомобілем – покрокова інструкція

Тепер, щоб стати належним користувачем, фізичній особі необхідно мати національне посвідчення водія або дійсне посвідчення водія з іноземної країни. Щодо керівника юридичної особи, то наявність посвідчення водія не є обов’язковою.

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Кременчук ОТК Техогляд Кременчук ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Кременчузі ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Мукачево ОТК Техогляд Мукачево ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Мукачево ви можете...