Електровантажівки DAF отримали новий завод з  виробництва
26. 05. 2023

Електровантажівки DAF отримали новий завод з виробництва

26. 05. 2023

Нещодавно Мікі Адріансенс, міністр економіки та клімату Нідерландів, офіційно відкрив новий завод DAF Electric Truck Assembly для складання акумуляторних електричних вантажівок.

Цей завод розташований на головному виробничому майданчику DAF в Ейндховені, Нідерланди, і сприятиме подальшому розвитку компанії у сфері екологічних транспортних рішень.

Нове підприємство DAF Electric Truck Assembly займає площу 5000 м2 і має дві складальні лінії для підготовки акумуляторних блоків та електричного приводного модуля. Приводний модуль складається з переднього акумуляторного блоку, високовольтної розподільної коробки та електрифікованих допоміжних пристроїв. Ці важливі компоненти, разом з електродвигуном із вбудованою коробкою передач, встановлюються на транспортний засіб на основній складальній лінії завдовжки майже 150 метрів.

Компанія DAF побудувала завод DAF Electric Truck Assembly для виробництва останнього покоління акумуляторно-електричних вантажівок.

Нові моделі DAF XD і XF Electric пропонуються в різних конфігураціях. Вони оснащені акумуляторними блоками від 2 до 5 рядків (від 210 до 525 кВт-год) та використовують електродвигуни PACCAR e-Motors. Гнучкий модульний підхід дозволяє точно відповідати вимогам і потребам клієнтів.

vidkrito_zavod_z_vigotovlennia
Ці електричні вантажівки здатні подолати до 500 кілометрів на повному заряді, а при ретельному плануванні маршрутів і підзарядки можуть проїхати навіть 1000 кілометрів з мінімальним викидом вуглецю. Завдяки швидкій зарядці потужністю до 350 кВт, акумулятори можна зарядити до 80% ємності всього за 45 хвилин. Це значно зменшує час, потрібний для заряджання вантажівок, і дозволяє швидко продовжувати маршрут.

DAF вже незабаром розпочне виробництво вантажівок для перевірки якості, а серійне виробництво автомобілів для клієнтів заплановане з літа. Компанія очікує, що виробництво швидко зросте до тисяч автомобілів на рік, відповідно до зростання попиту на повністю електричні вантажівки.

Мікі Адріансенс, міністр економіки та кліматичної політики, підкреслив лідерство DAF в галузі виробництва вантажівок і їхню інноваційну роль у розробці електричних моделей.

Він наголосив на важливості переходу до більш екологічних продуктів і методів виробництва для збереження конкурентоспроможності Нідерландів.
Харальд Зайдель, президент DAF Trucks, вважає введення нового заводу DAF Electric Truck Assembly важливим кроком на шляху до більш чистого майбутнього. Компанія надає не тільки повністю електричні транспортні засоби найвищої якості, але й комплексні рішення, включаючи зарядну інфраструктуру, планування маршрутів і навчання водіїв, щоб допомогти клієнтам в переході до екологічного транспорту.

Новини
Всі новини
П’ять японських автомобілів, яких краще уникати П’ять японських автомобілів, яких краще уникати

Японські автомобілі відомі своєю надійністю та довговічністю, що робить їх популярним...

Як зберегти гальма авто: три ефективні поради Як зберегти гальма авто: три ефективні поради

Щоб гальмівні колодки та диски служили довше, варто звернути увагу на...

Німеччина вводить нові податкові пільги для стимулювання ринку електромобілів Німеччина вводить нові податкові пільги для стимулювання ринку електромобілів

Уряд Німеччини ухвалив нові податкові стимули для просування використання електромобілів. Відповідно...

Новини
Всі новини
П’ять японських автомобілів, яких краще уникати П’ять японських автомобілів, яких краще уникати

Японські автомобілі відомі своєю надійністю та довговічністю, що робить їх популярним...

Як зберегти гальма авто: три ефективні поради Як зберегти гальма авто: три ефективні поради

Щоб гальмівні колодки та диски служили довше, варто звернути увагу на...

Який документ необхідний для водіння в Україні, окрім прав та техпаспорта Який документ необхідний для водіння в Україні, окрім прав та техпаспорта

Багато водіїв в Україні вважають, що основними документами для уникнення штрафів...