Audi представляє концептуальний електромобіль-трансформер
18. 08. 2021

Audi представляє концептуальний електромобіль-трансформер

18. 08. 2021

Новий концепт-кар Audi з самоуправлінням: в чому перешкода і для чого Audi пробує змінювати форму авто?

Як повідомляє CNN, компанія стверджує, що останній концепт-кар Audi, небесна сфера, зможе управляти сам собою. Але перешкода в тому, що при переході від водіння людиною до самостійного водіння, тіло небесної сфери стає довшим на 25 см.

Довгий капот концепт-кара висувається вперед, а рульове колесо і педалі складаються. Панель приладів з боку водія, насправді скляна панель дисплея, і коробка передач також відсуваються, створюючи більш комфортний простір для відпочинку водія.

Все це можливо, тому що небесна сфера – це електромобіль, що приводиться в рух двигуном, встановленим за сидіннями. Це означає, що під капотом не так багато речей, які можуть перешкоджати руху передньої частини автомобіля вперед і назад.

У режимі автономного водіння небесна сфера працює як туристичний, елегантний двомісний автомобіль, призначений для швидких і комфортних подорожей на великі відстані. Більш довга колісна база (відстань між передніми і задніми колесами) хороша для поїздок по дорогах, тому що вона може дати автомобілю більш стійке відчуття на шосе. А без керма і педалей водій може розтягнутися, розслабитися і насолодитися пейзажем.

У звичайному режимі роботи автомобіля, а саме водіння людиною, це більше схоже на спортивний автомобіль. Більш коротка колісна база дозволяє почувати, що автомобіль більш швидкий та чуйний.

Ця зміна форми – спроба Audi відповісти на загадку, що стоїть перед автомобільними дизайнерами. Їх прихильники кажуть, що безпілотні автомобілі теоретично можуть бути безпечніше, ніж люди-водії, і дають можливість переосмислити те, чим може і повинен бути автомобіль. Але одна з проблем, з якими вони стикаються, – це прийняття споживачами, тобто людьми, яким дійсно подобається водити машину. Audi, яка хвалиться потужністю і продуктивністю своїх автомобілів, вважає любителів водити машину, одними зі своїх основних клієнтів. Так що цей автомобіль пропонує їм втішний компроміс.

«Ми як і раніше переконані, що водіння – це чудове заняття, і ми надамо його і в майбутньому», – сказав Хенрик Вендерс, глава бренду Audi, під час презентації для журналістів.

За словами керівників Audi, оскільки це всього лише концепт-кар, небесна сфера не може рухатися сама по собі. Це просто уявлення про те, як потенційно можна використовувати таку машину. За їх словами, також неясно, чи можна змусити автомобіль зі змінною довжиною пройти випробування на безпеку при зіткненні.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...