Сертифікація ГБО Одеса
17. 03. 2022

Сертифікація ГБО Одеса

17. 03. 2022

У зв’язку зі значним підвищенням цін на пальне, все більше автовласників почали обладнувати свої автівки установками ГБО. Газобалонне обладнання, вмонтоване на автомобіль, дозволяє транспортному засобу працювати як на бензиновому пальному, так і на скрапленому газі.

Згідно з законодавством України, кожне авто, на яке була встановлена система ГБО, повинно пройти відповідну сертифікацію незалежно від місця реєстрації .

Записатися на сертифікацію ГБО онлайн

Оформити заявку

Після встановлення газобалонного обладнання в Одесі, автовласнику необхідно отримати відповідний сертифікат. Головна мета сертифікації ГБО – не тільки отримати документ, який надає право на експлуатацію модифікованого транспортного засобу згідно з чинним законодавством, а й переконатися у безпечності використання даної установки.

Для чого потрібна сертифікація ГБО в Одесі?

З метою підтвердження безпечності експлуатації установки ГБО на певному транспортному засобі, проводять відповідну процедуру перевірки. В процесі діагностики визначають чи відповідає обладнання вимогам безпеки.

Не варто забувати про те, що експлуатація несправної системи ГБО, або встановленої з порушеннями, може призвести до непередбачуваних ситуацій таких, як самозаймання чи потрапляння парів газу до салону машини. В першу чергу, мета сертифікації – це переконатися, що водій автомобіля, його пасажири та інші учасники дорожнього руху будуть у безпеці.

Сертифікація ГБО в Одесі

Що перевіряють в процесі сертифікації ГБО?

В процесі діагностики відповідності обладнання до задекларованих вимог, фахівцями відповідної лабораторії перевіряють наступне:

  1. Якість та правильність встановлення обладнання згідно з вимогами відповідних нормативних документів..
  2. Відповідність обладнання супроводжувальним документам.
  3. Зміст маркування: виробник, терміни та місце виготовлення, інше.
  4. Безпечність експлуатації конкретної установки.
  5. Наявність клапанів, які унеможливлюють потрапляння газу до салону транспортного засобу.
  6. Трубопроводи на відсутність пошкоджень, їх цілісність.

Варто наголосити, що автівки з встановленою системою газобалонного обладнання, дозволено експлуатувати виключно за наявності відповідного дозволу СЦ МВС. Цей документ видається державним органом на підставі наявного сертифікату відповідності.

Сертифікація ГБО

Де отримати сертифікат відповідності ГБО Одеса?

Отримати документ про відповідність переобладнаного транспортного засобу вимогам безпеки можна у спеціалізованих лабораторіях та випробувальних центрах, які наділені відповідними повноваженнями, з перевірки стану автомобілів та проведення техогляду.

Мережа лабораторій Центр-авто обладнана необхідними пристроями діагностики та має укомплектований штат кваліфікованих працівників для проведення сертифікації. Ми пропонуємо послуги з сертифікації ГБО в Одесі та інших містах України.

У випадку підтвердження відповідності встановленого обладнання чинним вимогам, фахівці наших лабораторій швидко оформлять усю необхідну документацію на підставі якої органи СЦ МВС видадуть дозвіл на ГБО в Одесі

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...