Mercedes-Benz готується поборотися з Tesla на ринку повністю електричних автомобілів
27. 07. 2021

Mercedes-Benz готується поборотися з Tesla на ринку повністю електричних автомобілів

27. 07. 2021

Які три електричні платформи представить автовиробник; що призведе до скорочення робочих місць і з якого року Mercedes буде робити тільки електромобілі?

Як повідомляє Reuters, виробник Mercedes-Benz Daimler планує інвестувати понад 40 мільярдів євро до 2030 року, щоб бути готовим боротися з Tesla на ринку повністю електричних автомобілів, але попередив про зміну технологій, що призведе до скорочення робочих місць.

Викладаючи свою стратегію електричного майбутнього, винахідник сучасного легкового автомобіля заявив у четвер 22 липня, що разом з партнерами побудує вісім заводів з виробництва акумуляторних батарей в міру нарощування виробництва електромобілів.

Німецький виробник автомобілів класу люкс додав, що з 2025 року всі нові автомобільні платформи будуть виробляти тільки електромобілі.

Проте, Daimler, яка буде перейменована в Mercedes-Benz в рамках планів щодо виділення підрозділу вантажних автомобілів в кінці цього року, не дотягнула до жорстких термінів припинення продажів автомобілів, що працюють на викопному паливі.

Деякі автовиробники, такі як Geely, що належить Volvo Cars, взяли на себе зобов’язання повністю перейти на електричну енергію до 2030 року, в той час як General Motors Co заявляє, що до 2035 року вона прагне стати повністю електричною.

Акції Daimler виросли на 2,5% після новини, яка з’явилася через тиждень після того, як Європейський Союз запропонував заборону на продаж нових бензинових і дизельних автомобілів з 2035 року в рамках широкого пакету заходів по боротьбі з глобальним потеплінням.

У Mercedes-Benz в період з 2019 по 2026 рік інвестиції в двигуни внутрішнього згоряння і гібридні технології, які підключаються, скоротяться на 80%, що, за словами групи, надасть прямий вплив на робочі місця.

У електромобілів менше компонентів і тому потрібно менше працівників, ніж у автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння.

Автовиробник представить три електричні платформи – одну для легкових автомобілів і позашляховиків, одну для фургонів і одну для високопродуктивних автомобілів, які будуть запущені в 2025 році.
Чотири нових заводи з виробництва акумуляторів будуть розташовані в Європі і один – в США.

Daimler заявив, що незабаром оголосить про нових європейських партнерів для своїх планів з виробництва акумуляторів.
ЄС докладає всіх зусиль для збільшення ємності акумуляторів, щоб протистояти домінуванню Китаю у їх виробництві.
В рамках своєї стратегії електрифікації, Daimler побудує завод з переробки акумуляторів в Куппенгайм, Німеччина, який почне роботу в 2023 році.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...