Концепція електричного позашляховика Toyota – це погляд у майбутнє компанії
22. 04. 2021

Концепція електричного позашляховика Toyota – це погляд у майбутнє компанії

22. 04. 2021

Toyota представила електричний позашляховик BZ4X на Шанхайському автосалоні в понеділок. В даний час BZ4X є концептуальним автомобілем, але Toyota має намір найближчим часом запустити його у виробництво як частина серйозного просування електромобілів.

Хоча Toyota була піонером в області гібридних автомобілів і навіть автомобілів з водневими паливними елементами, вона повільніше, ніж деякі інші великі автовиробники, такі як General Motors і Volkswagen, вийшла на ринок повністю електричних транспортних засобів.

На початку 2000-х років Toyota Prius була зустрінута з таким ажіотажем, який зараз спостерігається у моделей Tesla. Існували списки очікування, якщо ви хотіли її замовити. Знаменитості, такі як Райан Гослінг, Леонардо ДіКапріо і Кемерон Діас, були сфотографовані папараці за кермом. Інших автовиробників критикували за те, що вони не випускають такі передові гібридні моделі. Проте, майже через 20 років після того, як Prius другого покоління став сенсацією, вважається, що саме Toyota відстає у створенні повністю електричних автомобілів і позашляховиків, в той час як інші поспішають конкурувати з Tesla.

Як повідомляє CNN, BZ4X, який розробляється спільно з Subaru, є одним з 15 повністю електричних транспортних засобів, які Toyota має намір запропонувати у всьому світі до 2025 року, повідомила компанія. У цій лінійці буде як мінімум один електричний пікап, і сім з цих електромобілів будуть продаватися під новим суббрендом BZ для електромобілів. BZ розшифровується як Beyond Zero.

Японський автовиробник заявив, що планує до 2025 року запропонувати в цілому 70 «електрифікованих» моделей, включаючи спільні гібриди, звичайні гібриди і автомобілі з водневим двигуном.

Toyota заявила, що планує стати «вуглецево-нейтральною» до 2050 року. Це означає, що продукти компанії, а також їх виробництво не будуть додавати вуглекислий газ в атмосферу Землі. Інші автомобільні компанії, такі як General Motors і Mercedes-Benz, взяли на себе аналогічні зобов’язання.

Toyota вироблятиме BZ4X в Китаї і продаватиме по всьому світу до середини 2022 року. Компанія не надала ніяких подробиць про транспортний засіб, таких як його очікувана ціна або запас ходу при повній зарядці. Це буде перший електричний позашляховик Toyota після Toyota Rav4 EV, який був знятий з виробництва в 2014 році. Сама остання версія цього електричного позашляховика, яка продавалася тільки в деяких частинах Каліфорнії всього пару років, була модифікованою версією позашляховика Rav4, оснащеного акумуляторами і електродвигунами, наданими Tesla.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...