Зберігання номерних знаків – оплататити послугу можна онлайн
16. 01. 2023

Зберігання номерних знаків – оплататити послугу можна онлайн

16. 01. 2023

Головний Сервісний Центр Міністерства Внутрішніх Справ та Державне підприємство «Інфотех» повідомили про розширення послуг, які користувачі можуть отримати онлайн, без потреби особисто відвідувати СЦ МВС.

За повідомленням начальника ГСЦ МВС, оплату за продовження зберігання номерних знаків тепер можна зробити в Електронному кабінеті водія. Така послуга стала доступною 12 січня 2023 року.

зберігання номерних знаків

Послуга зберігання номерних знаків поширена серед автовласників, які хочуть закріпити номерний знак для реєстрації нового авто після продажу колишнього автомобіля, наприклад. Також номерні знаки можна залишити на зберіганні та закріпити як для свого нового автомобіля, так і для автомобіля своїх рідних.

Таку послугу надають Територіальні Сервісні Центри МВС.

Станом на зараз у СЦ МВС є майже 40 000 номерних знаків, які лишили на відповідальному зберіганні. Оскільки це виявилось так актуально, вирішили зробити можливість продовжити термін зберігання номерних знаків онлайн.

Раніше оплатити продовження зберігання можна було лише прийшовши у той СЦ МВС, де зберігаються номери та підтвердивши це особисто або через уповноваженого представника. Можливості зробити це онлайн не було.

Залишити на зберігання номерні знаки на автомобіль

Для того, щоб залишити на відповідальне зберігання номерний знак зі свого автомобілю при перереєстрації, потрібно просто повідомити адміністратора СЦ МВС, що ви бажаєте залишити цей номерний знак для наступного автомобіля.

Вартість зберігання номерних знаків становить 10,80 грн за добу. Термін, на який потрібно притримати номера клієнт визначає сам.

Продовження зберігання номерних знаків на автомобіль

Відтепер оплатити продовження зберігання номерів можні як прийшовши в СЦ МВС так і онлайн в Електронному кабінеті водія. Авторизувавшись, потрібно обрати послугу продовження зберігання номерних знаків, вказати термін та оплатити послугу. Оплата повинна бути не пізніше закінчення попереднього терміну зберігання.
Сервісні центри МВС отримують інформацію щодо продовження зберігання номерних знаків автоматично.

elektronnii_kabinet

Передати номерні знаки з одного ТСЦ МВС, де вони зберігаються, до іншого не можливо, це не передбачено законодавством.

Протягом воєнного стану в Україні, номерні знаки, які лишили на платному зберіганні так і залишатимуться, а плата за їх зберігання нараховуватиметься. Така послуга діятиме до того часу, доки власник не звернеться до СЦ або доки скасують воєнний стан.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...