Платні паркування виявились незаконними?
17. 08. 2021

Платні паркування виявились незаконними?

17. 08. 2021

Оголошена підозра керівникам та певним працівникам Інспекції з паркування (Департамент транспортної інфраструктури КМДА). Підозра Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури ґрунтується на викритті злочинного об’єднання, яке було створено із службових осіб виконавчого органу КМДА, які незаконно евакуювали транспортні засоби у Києві.

13 серпня ГСУ Нацполіції провело ряд обшуків у КП “Київтранспарксервіс”, Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації та в компаніях, які безпосередньо займаються евакуацією.

nezakonni_evakuatsii

Проведено три десятки обшуків, вилучено документи, носії інформації, засоби зв’язку, гроші та інші речові докази. У підозрюваних знайдено акти огляду та тимчасового тримання транспортних засобів. Сервери та робочі станції Інспекції з паркування наразі також вилучені, а отже робота всього відділу паралізована, евакуація автівок не відбувається.

Розслідування стосується подій 2019-2020 років та перевіряється ймовірність перевищення службових повноважень та зловживання службовим становищем (ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 КК України) керівниками Інспекції. Наразі повідомили про підозру п’ятьом службовим особам КМДА та двум керівникам приватних юросіб.

Що ж стало причиною інтересу правоохоронців до паркувальників столиці?

В матеріалах слідства вказано, що керівництво Департаменту транспортної інфраструктури КМДА залучило керівників Інспекції з паркування та самих інспекторів та розробило схему, за якою безпідставно евакуювали припарковані автівки з вулиць Києва на штрафмайданчики. Забрати ж свої машини власники могли, проте лише оплативши штрафи, які вдвічі перевищували офіційні.

Щодня, згідно цієї схеми, “організація” мала план на 300 виписаних актів, які були підставою для евакуації транспортних засобів. Якщо ж вкластись в план не вдавалось, в хід йшли хитрощі, такі як встановлення знаку “Дорожні роботи” біля вже припаркованих автівок, тощо.

Інспекція з паркування, у свій час заявила, що готова до співпраці з правоохоронними органами, оскільки й раніше завжди без затримок реагувала на всі звернення та запити правоохоронців та надавала всю необхідну інформацію, на що готова й зараз аби уникнути будь-яких примусовий дій.

Київська Міська Держадміністрація ж вважає дії Нацполіції політичню розправою та тиском на київську владу задля її дискредитації.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...