Пільговий імпорт вантажівок та спецмашин тимчасово було дозволено
20. 05. 2022

Пільговий імпорт вантажівок та спецмашин тимчасово було дозволено

20. 05. 2022

Верховна Рада, на час дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його скасування дозволено пільговий імпорт автобусів вантажівок та спецмашин, які відповідають стандарту «Євро-3» але заборонили їхній продаж протягом 3 років.

Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7360, який передбачає поновлення відшкодування ПДВ за рахунок коштів держбюджету, зобов’язання сплачувати податків бізнес, який має можливість це робити, а також пільгове розмитнення автобусів, вантажівок та спецмашин. За відповідне рішення проголосували 276 народних депутатів

Ухвалений законопроєкт передбачає відновлення обов’язку сплати податків і подання звітності для платників, які мають можливість своєчасно виконувати цей обов’язок. Перелік документів, які підтверджуватимуть неможливість виконання податкових обов’язків встановлюватиметься Мінфіном.

 

При цьому платники податків звільняються від відповідальності за несвоєчасні подання звітності чи сплату податків у період з 24 лютого 2022 року, якщо ці податкові обов’язки були виконані протягом 60 днів із дня відновлення такої можливості.

Звільнення від відповідальності поширюється і на бізнес, який перейшов на спрощену систему оподаткування(2% з обороту). Підприємців буде звільнено від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов’язків з 24 лютого 2022 року до переходу на спрощену систему, за умови виконання таких обов’язків протягом 60 днів із дня переходу на спрощену систему.

Суми податкового кредиту включені за ті товари, які були потім знищені внаслідок війни, включаються до податкового кредиту, але не підлягають бюджетному відшкодуванню.

Як відомо, на час війни в Україні було впроваджено добровільну сплату податків для малого та середнього бізнесу та скасування відповідальності за несплату податків та не подання звітності, якщо бізнес не має такої можливості. Однак у «Слузі народу» заявляли, що частина бізнесу не платить податки прикриваючись війною і пообіцяли прикрити лазівку.

Також депутати на час дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його скасування дозволили пільговий імпорт автобусів вантажівок та спецмашин, але заборонили їхній продаж протягом 3 років. При цьому транспорт має щонайменше відповідати стандарту «Євро-3».

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...