Перевищення швидкості: в яких країнах покарання найжорстокіше
07. 02. 2023

Перевищення швидкості: в яких країнах покарання найжорстокіше

07. 02. 2023

Українським водіям за перевищення швидкості загрожують штрафи або ж навіть позбавлення посвідчення водія. Якщо порівняти порушення правил дорожнього руху в Україні із іншими країнами, то виявляється, що не такі вже й жорстокі у нас покарання.

Які покарання за перевищення швидкості в інших країнах?

perevischennia_shvidkosti

Недотримання швидкісного режиму у Канаді

Більшість провінцій Канади дотримується покарання, за порушення такого ПДР, штрафом у тисячу доларів. Проте, є й виключення. У провінції Альберта, для прикладу, водій мотоциклу, за їзду на швидкості 263 км/год, був оштрафований на 12 тисяч доларів.
Максимальна сума штрафу, який можна отримати у Канаді становить 25 тисяч доларів.

Недотримання швидкісного режиму у Норвегії та Ісландії

Покарання у цих країнах не має сталої суми, штрафи для порушників швидкісного режиму у Норвегії та Ісландії становлять 10% від річного доходу водія, який порушив правила дорожнього руху. Також покарання передбачає ув’язнення порушника сроком на 18 днів або ж громадські роботи. Ліцензію на керування авто блокують терміном на декілька років.

Недотримання швидкісного режиму у Фінляндії та Данії

Покарання порушників у Фінляндії та Данії також залежить від річного доходу водія. Один із водіїв-порушників швидкісного режиму отримав штраф у 200 тисяч доларів (його річний дохід тогоріч склав 11 з половиною мільйонів доларів).

Недотримання швидкісного режиму у Швейцарії

Швейцарія – країна, де мабуть найвищі штрафи за перевищення швидкості. Один із водіїв-порушників швидкісного режиму отримав штраф у один мільйон доларів за їзду на швидкості 290 км/год. Цей штраф водій мав оплатити протягом 300 днів.

Недотримання швидкісного режиму у Великобританії

Водії, які перевищують швидкість у Великобританії, отримують штраф, який також залежить від доходу. Штраф становить 175% від тижневого доходу водія-порушника. Також покарання залежить від тяжкості порушення. Для прикладу, водій автомобіля, за їзду на швидкості 276 км/год, був оштрафований на 8 тисяч доларів, хоча сума повинна була становити 4 тисячі. Сума подвоїлась, оскільки окрім перевищення швидкості, водія ще й покарали за небезпечну манеру керування авто.

Недотримання швидкісного режиму у Сполучених Штатах Америки

У штатах Джорджія, Іллінойс, Пн. Кароліна, Невада та Нью-Гемпшир штраф за перевищення швидкості становить тисячу доларів.
А у штатах Мічиган, Нью-Джерсі та Техас штраф із водія-порушника може бути стягнуто навіть через рік, що автоматично збільшує суму, оскільки до тисячі доларів штрафу додаються судові витрати.

Недотримання швидкісного режиму у Франції та Італії

За порушення ПДР щодо швидкісного режиму, у Франції та Італії можуть покарати штрафом у $2100. Іноді за таке порушення закону може загрожувати навіть ув’язнення.

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Кременчук ОТК Техогляд Кременчук ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Кременчузі ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Мукачево ОТК Техогляд Мукачево ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Мукачево ви можете...