Отримати посвідчення водія за новою системою виявилося неможливим для більшості кандидатів
06. 07. 2023

Отримати посвідчення водія за новою системою виявилося неможливим для більшості кандидатів

06. 07. 2023

У червні нова система отримання посвідчення водія пройшла випробування, в результаті чого близько 11 000 початківців-водіїв склали іспити.

За оновленою програмою, яка має на меті створити прозорий та справедливий процес оцінювання, перші результати показали, що тільки 25% кандидатів змогли пройти теоретичний іспит з першої спроби, тоді як близько третини досягли успіху в практичному тестуванні.

navchannia_vodiiv

Головний сервісний центр МВС оприлюднив заяву, де поділився цією статистикою, розкриваючи результати іспитів, проведених у червні.

  • За словами керівника центру Миколи Рудика, з 11 000 теоретичних іспитів, близько 2 800 кандидатів успішно склали його з першої спроби, що становить 25% від загальної кількості.
  • Також було проведено понад 12 000 практичних іспитів, з яких близько 4 000 кандидатів успішно пройшли його з першої спроби. Тобто рівень успішності практичних іспитів склав понад 33%.
  • З кожних чотирьох кандидатів тільки одному вдається пройти теоретичний іспит з першої спроби, тоді як кожен третій успішно складає практичний іспит без додаткових спроб.

Порівняння між областями, які беруть участь у пілотному проекті, показало, що в Львівській області спостерігається найвищий рівень успішності, що становить 44%.

Ця статистика надає важливу інформацію про ефективність нової системи іспитів та успішність майбутніх водіїв.

Вона підкреслює, що значна кількість нових водіїв, близько 11 000 осіб, склала іспити за новою системою отримання посвідчення водія у червні.

  • Результати перших іспитів показали, що лише 25% кандидатів змогли скласти теоретичний іспит з першої спроби, або близько 2 800 осіб.
  • Приблизно третина кандидатів, або близько 4 000 осіб, успішно пройшла практичний тест.

Головний сервісний центр МВС опублікував заяву, в якій надав ці дані, щоб пролити світло на результати іспитів, проведених у червні.

Ця статистика є цінною інформацією про результативність нової системи іспитів та успішність майбутніх водіїв.

Вона підкреслює, що значна кількість кандидатів потребує декількох спроб, щоб пройти як теоретичний, так і практичний компоненти іспиту. Результати також наголошують на важливості належної підготовки та розуміння правил, які регулюють безпечне водіння.

vodiiske

Очікується, що з часом показники успішності покращаться, оскільки нова система продовжує впроваджуватися та оцінюватися.

Головною метою цього прозорого процесу оцінювання є забезпечення того, щоб усі особи, які отримують посвідчення водія, мали необхідні знання та навички для безпечного та відповідального пересування дорогами.

Для нових водіїв особливо важливо розуміти, що ретельна підготовка та самовіддача під час складання іспитів є неуспіховим чинником. Інвестування часу та зусиль у вивчення теоретичних аспектів і набуття практичного досвіду за кермом допоможе збільшити шанси на успішне складання іспитів з першої спроби, а це сприятиме підвищенню загальної безпеки дорожнього руху.

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Кременчук ОТК Техогляд Кременчук ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Кременчузі ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Дніпро ОТК Техогляд Дніпро ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Дніпрі ви можете...

Техогляд Умань ОТК Техогляд Умань ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) в Умані ви можете...

Техогляд Мукачево ОТК Техогляд Мукачево ОТК

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Мукачево ви можете...