Ford оголошує про мільярдні інвестиції в заводи по виробництву електромобілів
30. 09. 2021

Ford оголошує про мільярдні інвестиції в заводи по виробництву електромобілів

30. 09. 2021

Як адміністрація Байдена сподівається популяризувати електромобілі; південнокорейське партнерство автовиробника і трильйони доларів від держави.

Ford оголосив про великі інвестиції в виробництво електромобілів в США, пообіцявши побудувати свій найбільший в історії завод в штаті Теннессі і два акумуляторних парки в штаті Кентуккі.

Згідно з планом, на суму 11,4 млрд доларів, автовиробник заявив, що буде виробляти автомобілі і пікапи з нульовим рівнем викидів «в повному масштабі». Також буде створено 11 000 робочих місць, повідомляє BBC.

Як і конкуренти GM і Stellantis, Ford сподівається, що до 2030 року близько половини продаваних їм автомобілів будуть з нульовим рівнем викидів.

Проте, додаткові державні інвестиції, необхідні для цього, все ще під питанням.

Ford заявив, що його завод в Теннессі, який називається Blue Oval City, буде виробляти електричні пікапи і акумулятори наступного покоління з 2025 року, а його акумуляторні парки в Кентуккі будуть живити нову лінійку електромобілів Ford і Lincoln.

Ford вже збільшив інвестиції у виробництво електромобілів на своїх заводах в Техасі та Мічигані. Він заявив, що буде робити нові інвестиції в партнерстві з SK Innovation, південнокорейським виробником акумуляторів.

За винятком декількох великих мегаполісів, електромобілі як і раніше не дуже поширені в США, і в минулому році на країну припадало лише 2% продажів нових електромобілів у всьому світі.

Адміністрація Байдена сподівається змінити це за допомогою більш жорстких правил викидів вихлопних газів з 2026 року і мільярдів доларів витрат на нові точки зарядки.

Проте, гроші пов’язані в двох законопроектах про витрати, які лідери демократів повинні пройти через розділений Сенат.

У четвер, 30 вересня, законодавці проголосують за перший, інфраструктурний план, вартістю 1,5 трильйона доларів, який, схоже, отримає достатню двосторонню підтримку для прийняття.

Але другий законопроект на 3,5 трильйона доларів, який спрямований на розширення мережі соціального захисту Америки, протистоїть всім республіканцям і деяким демократам, які вважають його занадто дорогим в його нинішньому вигляді.

Форд заявив, що підтримує прийняття обох законопроектів, які «допоможуть більшій кількості американців освоїтися в електромобілях, в той же час підтримуючи американське виробництво і робочі місця в профспілках».

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...