Данія проти шкідливих викидів
09. 09. 2021

Данія проти шкідливих викидів

09. 09. 2021

В Данії транспортне управління починає боротися із забрудненням довкілля від вихлопів вантажівок. Виявляти порушення будуть обладнанням, яке вимірюватиме викиди вантажівок прямо під час руху.

З початку осені (01.09) цьогоріч транспортне міністерство Данії винайшло новий спосіб виявляти порушення. На автомобілі, які виконують транспортні перевірки буде встановлено обладнання, за допомогою якого будуть “переслідувати вихлопи”.

За словами міністра транспорту, Бенні Енгельбрехта, влада Данії не збирається миритись із перевищенням дозволених викидів оксиду азоту (NOx), оскільки він є шкідливим для навколишнього середовища та для людей. Нове обладнання дасть змогу Управлінню транспорту Данії перевіряти вихлопні гази великогабаритних вантажівок і виявляти порушників, які через недбальство або ж певні маніпуляції порушують вимоги щодо дозволеного рівню викидів.

Данія займає дуже високе місце у рейтингу щодо піклування про навколишнє середовище, а завдяки цьому новому обладнанню країна лише закріпить себе на лідируючих позиціях.

Кожного року транспортне управління Данії перевіряє понад 5 тис. великогабаритних вантажівок у рамках придорожніх перевірок. Останнім часом кількість виявлених вантажівок, у яких несправні або відключені SCR системи (селективне каталітичне відновлення), лише росте.

З 2018 року транспортне управління, поліція та агенство з охорони навколишнього середовища вивчали методи виявлення транспорту, який порушує екологічні норми. Результатом стали пристрої, які вимірюватимуть вихлопи на рівень шкідливих викидів прямо під час руху.

Інспекція просто їхатиме позаду вантажівки. У автомобілів, які виконують транспортні перевірки буде встановлено обладнання, яке через спеціальні трубки проводитиме вихлопні гази у багажник, де відбуватиметься аналіз “зловлених” викидів. Результат аналізу передаватиметься на монітор в салоні автівки.

У випадку, якщо аналіз викидів покаже високий рівень, то вантажівку зупинятимуть та відправлятимуть на додаткову перевірку. У разі виявлення маніпуляцій із системами контролю викидів при повторній перевірці, штраф який отримає водій сягатиме від однієї до восьми тисяч євро.

Управління транспорту Данії вже має один екземпляр обладнання, а всього їх замовили поки два.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...