Автомобільний ринок в Україні стрімко зростає
27. 08. 2020

Автомобільний ринок в Україні стрімко зростає

27. 08. 2020

Інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting повідомила, що в Україні протягом липня 2020 р було зафіксовано збільшення показників продажів легкових авто на 15,7%. Цей місяць став рекордним за весь рік як за сумами, так і за темпами продажу, адже було продано близько 8,9 тис. Машин. На думку експертів, дані показники свідчать про поступовий вихід автомобільного ринку з кризи, що настала внаслідок коронавирусной епідемії. Однак, такий приріст стосується не всіх автомобільних брендів.

Перші три місця в рейтинговій таблиці належать Renault (18% від загального обсягу продажів), Toyota (12,6%) і Skoda (10,3%).

Для Hyundai, липень ознаменувався 24% приростом в порівнянні з попередніми місяцями. Це дозволило випередити ще одного корейського виробника автотранспорту – KIA. Даний бренд представив найбільш низькі показники, оскільки в продажах спостерігається не приріст, а спад на цілих 35%, якщо порівнювати з червнем. Через це KIA з 3 позиції опустився на 5 місце в ТОП-10.

 

Авторинок в Україні

 

Але найбільше постаралися дилери Volkswagen. Німецький бренд не тільки повернув собі позиції в ТОП-10 (6 місце), але і на протязі місяця збільшив продажі в 3 рази. Це дозволяє йому серйозно претендувати на лідерство в рейтингу українського ринку.

Також за червень значно зросли продажі в Peugeot, Nissan, Suzuki і Mazda, але до Фольцваген їм все ще далеко. Особливо зліт останнього вплинув на позиції Пежо і Сузукі.

У попередньому місяці зміни торкнулися і брендів преміум-класу – Audi, Lexus, BMW. Дані виробники показали досить близькі результати. На їх фоні Mercedes-Benz особливих змін не виявив, через що і покинув ТОП-10.

А ось в секторі бюджетних авто спостерігався справжній вибух продажів. Досить пристойні результати показали Ravon (приріст понад 62%), Haval (+ 62%), Chery (+ 41%). Перевершив всі очікування JAC, який надав на кінець місяця приріст продажів на 150% в порівнянні з попередніми місяцями.

Експерти також підкреслили, що за останні 7 місяців на українському авторинку було продано близько 45700 нових авто, що становить всього на 1,7% менше, ніж на протязі минулого року. З такими темпами росту автомобільний ринок України має всі шанси до кінця 2020 року нівелювати всі негативні наслідки «карантинного застою».

 

Сертифікація авто та техогляд в зручний для Вас час

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...