Акциз на ввезення іноземних авто в Україну може бути скасований ВРУ
06. 08. 2020

Акциз на ввезення іноземних авто в Україну може бути скасований ВРУ

06. 08. 2020

Деякі депутати з партії “Слуга народу” висунули пропозицію про законопроект, в основу якого було закладено скасування акцизного збору, введеного на ввезення автотранспорту на територію України. За словами нардепів, законопроекті №3704 може вступити в силу вже з 01.01.2021 р

У новому законі визначили категорію автотранспорту, який планують звільнити від поборів – легкові моделі, мотоцикли, машини на 10 або більше пасажирів. Крім самих транспортних засобів закон також торкнеться кузовів, причепів, напівпричепів.

На даний момент питання вже обговорюється, щоб на період до кінця нинішнього року звільнити від сплати акцизу осіб, які є ветеранами АТО / ООС, якщо ті ввозять в Україну легкове авто, вантажівку (вагою до 3500 кг), автобус або причіп. Пільга діятиме за умови ввезення для особистого вживання не більше 1 одиниці транспортного засобу.

закон об отмене акциза

Під закон про скасування акцизу не потрапляють автомобілі, які не відповідають стандарту Євро-2. Як правило, це моделі, проведені до 1 січня 1995 г. Також законопроект не стосується машин, ціна на які перевищує 200 мінімальних зарплат, визначених 01.01.2020 г (944 600 і більше).

Крім усього вище сказаного, з початку 2021 року учасникам АТО / ООС не потрібно буде платити ПДВ, ввозивши в Україну легкові машини, вантажні авто (маса яких не перевищує 3,5 т), причепи, автобуси. Даний пункт буде діяти, якщо ввозити не більше одного транспортного засобу для особистого використання. Але, знову ж таки, закон не стосуватиметься транспорту, який коштує більше 43 мінімальних зарплат.

Нардепи з “Слуга народу” відзначили, що закон зробить б/у автомобілі з-за кордону більш доступними не тільки ветеранам АТО / ООС, але і іншим громадянам України.
До законопроекту прикріпили також пояснювальну записку, в якій йдеться про те, що станом на 1 травня 2020 року в Україні під тимчасовим ввезенням або транзитом перебуває понад 750 000 одиниць автотранспорту з іноземною реєстрацією. Велика їх частина не дотримується термінів і умов митного режиму.

Маємо нагадати, що в квітні 2020 року зареєстрували законопроект №3389 про зниження акцизу на ввезення “евроблях”, але даний закон ВРУ поки розглянутий не був.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...