10 брендів авто, які зникли, хоча подавали гарні надії
30. 05. 2023

10 брендів авто, які зникли, хоча подавали гарні надії

30. 05. 2023

Сучасний автомобільний ринок на сьогоднішній день пропонує набагато більше автомобільних брендів, ніж було кілька десятиліть тому.

Проте, не всім вдалося вижити в цьому конкурентному середовищі. Час неухильно рухається вперед, і деякі марки не змогли адаптуватися до нових тенденцій у галузі автовиробництва. Тому, кілька колись надійних автомобільних брендів відійшли в минуле і більше не існують на ринку. Залишилися лише старі автомобілі з їхніми логотипами, які більше не виготовляються.

1. Однією з автомобільних марок, яка відійшла в небуття, є німецька компанія NSU.

avto_NSU

Цей бренд існував з 1873 до 1960-х років. NSU відомий своїми успішними задньомоторними компактними моделями, які були популярними у свій час.

Проте, компанія зазнала невдачі, коли випустила автомобіль з двигуном Ванкеля, який не виправдав очікувань. Крім того, попередні моделі NSU стали застарілими. В 1969 році Volkswagen Group придбав NSU і об’єднав його з Auto Union AG, що сьогодні відома як Audi. Таким чином, самостійний бренд NSU припинив своє існування.

2. Daewoo, корейський автомобільний виробник, котрий ще кілька десятиліть тому був великим гравцем на ринку.

Навіть нещодавно деякі моделі під цим брендом продовжували випускатися. Проте, небагато людей, навіть в Україні, де Daewoo став популярним автомобілем серед населення, знають, що компанія була оголошена банкрутом ще у 1999 році і поступово розпродана. Варто зазначити, що узбецьке виробництво автомобілів, що були репліками Chevrolet Aveo під брендом Daewoo Gentra, продовжувалося аж до 2015 року. Більшість колишніх моделей Daewoo сьогодні випускаються під брендом Chevrolet.

3. У французькій автомобільній історії є марка, яка була досить успішною, але не досягла сучасних днів.

simca_car

Мова йде про SIMCA, яка відома на теренах колишнього Радянського Союзу як основа для створення Москвича-2141. Проте, вже в 1970-х роках цей колись знаменитий бренд почав зникати: у 1975 році була випущена остання модель під назвою SIMCA, а пізніше компанія стала частиною Chrysler. Під новим керівництвом було вирішено відродити інший легендарний бренд – Talbot, і отже, старий бренд SIMCA був припинений.

4. Talbot, автомобільний бренд, був відомий як у Франції, так і у Великобританії з початку ХХ століття.

Цей бренд мав репутацію елітного, оскільки під ним виготовлялися потужні і престижні автомобілі. Проте, в середині століття популярність Talbot почала знижуватися, і в 1959 році французький концерн перейшов під управління компанії SIMCA, а сам бренд Talbot був припинений. Проте, через двадцять років, у 1979 році, була спроба відродити бренд: концерн PSA відмовився від назви SIMCA і відновив використання “давньофранцузького” Talbot. Проте, ця спроба існування бренду тривала лише 15 років, оскільки в 1994 році компанія остаточно ліквідувалася.

5. Oldsmobile, одна з найстаріших і поважаних американських автомобільних марок, протрималася на ринку протягом вражаючого періоду – 107 років.

oldsmobile_car

Бренд вважався символом стійкості “вічних” цінностей і якостей. Навіть у 1980-х роках під назвою Oldsmobile випускалися автомобілі, які були серед найпрогресивніших за дизайном в США. Проте, навіть ефектний зовнішній вигляд не зміг врятувати марку від занепаду. У 2004 році Oldsmobile виявився неспроможним конкурувати з іншими брендами і був припинений.

6. Plymouth, ще один американський автомобільний бренд, можна назвати народним, проте він залишився в минулому столітті.

Історія бренду почалася в 1928 році, і він успішно працював на ринку протягом багатьох років, конкуруючи з бюджетними моделями Ford і Chevrolet. У 1990-х роках навіть автомобілі під маркою Plymouth виготовлялися спільно з Mitsubishi. Проте, навіть це не змогло уберегти колись відому компанію від ліквідації, яка настала в 2000 році.

7. Tatra, досить популярний чеський автомобільний бренд, колись мав свою вагу на ринку, включаючи наш.

tatra_car

Проте, в певний момент Tatra застопорилася на одній моделі, яка лише змінювалася в дизайні, і вона не змогла підтримувати крок з часом. Остання спроба відродити бренд була зроблена з випуском модернізованої версії Tatra 700 з двигуном V8 потужністю 231 к.с. Протягом трьох років було продано всього 75 одиниць. Цей провал став кінцем для чеського автовиробника.

8. Сьогодні багато водіїв навіть не чули про машини під назвою Triumph, але півстоліття тому цей бренд був мрією багатьох автолюбителів.

Компанія Triumph відома була своєю здатністю виробляти як родстери, так і седани, причому їх седани навіть успішно конкурували з BMW. Проте на початку 1980-х років ситуація змінилася: після випуску перспективної моделі – спортивного родстера Triumph TR8 – вони не випустили нічого значущого. Зараз бренд перебуває у власності BMW, але здається, що ніхто не планує відродження цієї марки.

9. Багатьом автомобілістам досі шкода шведський бренд SAAB.

saab_car

Протягом деякого часу SAAB випускав на ринок динамічні моделі, які були особливо популярні серед інтелектуалів і естетів. Проте з початком нового століття почалися постійні зміни власників, що призвело до занепаду колись перспективного виробництва. Останні автомобілі під маркою SAAB були випущені в 2010 році, і з того часу не було жодних офіційних повідомлень про відродження цього бренду.

10. Mercury, який був заснований в 1938 році, колись був маркою, що випускала автомобілі вищого класу, ніж Ford, але менш престижні, ніж Lincoln.

У нього був потенціал для розвитку і знайшов певний попит серед споживачів. Але в останні роки свого існування Mercury став менш відомим серед молодих автомобілістів і, з неясних причин, випускав автомобілі, які були по суті варіаціями Ford. Це призвело до зникнення бренду, оскільки споживачам було легше купити такий же автомобіль від відомої марки, з якою вони знайомі.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...