Жінки рулять!
07. 03. 2021

Жінки рулять!

07. 03. 2021

Чоловіки зазвичай вважають, що з жінок погані водії. На цьому засновано чимало жартів і міфів. Ми зібрали найвідоміші міфи про жінок за кермом і перевірили: правда це чи вигадка.

 


Насправді: чоловики створюють ДТП частіше.
В Україні, за статистикою за січень-липень 2020 року, ДТП влаштованих водіями-чоловіками, фіксується в 6 разів більше, ніж аварій з вини водіїв-жінок.

 

Насправді: так, але чоловіки також.
Як з’ясувалося, біля 13% опитаних чоловіків купили права. Серед жінок частка склала 19%. Більше, але на краплинку). До речі при цьому жінки набагато частіше зізнавалися, що купили права після невдалих спроб скласти іспит самостійно.

 


Насправді: жінки керують акуратніше.
Дослідження за 2020 рік показують, що за кермом , паски безпеки постійно використовують 76% жінок – проти 63% у чоловіків. За даними деяких страхових компаній, чоловіки у віці до 21 років майже в 3 рази частіше перевищують швидкість, в 4 рази частіше помічені за небезпечною їздою, ніж жінки того ж віку. У Великобританії з цієї причини ставку страхування для жінок-водіїв знижено.

 

Насправді: жінки просто по-іншому орієнтуються.
Університет Пенсільванії опублікував дослідження, яке показує, що у чоловіків і у жінок по-різному влаштований мозок. Чоловіки краще орієнтуються в просторі, а жінки краще запам’ятовують конкретні образи. Тому жінці простіше орієнтуватися в місті за конкретними об’єктами: яскрава вивіска, кафе, пам’ятник.

 


Насправді: жінки паркуються повільно, але правильно.
Британська компанія National Car Parks провела дослідження, в ході якого з’ясувалося, що чоловіки в середньому витрачали на парковку 16 секунд, жінки – 21 секунду. При цьому 77% жінок припаркувалися, не порушивши правила і не заважали іншим автомобілістам. У чоловіків цей показник склав 53%. От такої! Так що всі оті поодинокі випадки з неправильним паркуванням жінок, що публікують в соц. мережах – скоріше виключення ніж повсякдення.


Насправді: чоловіки теж.
Немає ніякої статистики, яка могла б спростувати цей міф. Але в 2010 році британська поліція провела експеримент: на невеликому шосе встановили відеокамери, щоб поспостерігати, чим водії зайняті за кермом. Виявилося, що 14 водіїв з тих, хто проїхав перед камерами протягом години, снідали, писали смс, говорили по телефону, дрімали, зосереджено пили з пляшок. І всі вони були чоловіками. Американський «Фонд безпеки дорожнього руху» стверджує, що дівчата вдвічі частіше чоловіків користуються мобільниками за кермом. А чоловіки в два рази частіше відволікаються на розмови з пасажирами або на пішоходів.

 


Насправді: враховують зовнішній вигляд і безпеку.
Опитування рукраїнських автодилерів показав, що 45% жінок-водіїв вибирають автомобіль переважно за зовнішнім виглядом, тоді як чоловікам важливіше потужність двигуна. Компанія Kia помітила, що жінки при купівлі машини приділяють більше уваги безпеці: 50% жінок цікавиться про наявність подушок безпеки (проти 40% чоловіків).

 


Насправді: не завжди.
«Одного разу він намагався навчити мене водити, але став дуже заглиблюватися в подробиці: ось це перша швидкість, ось друга …» – зізналася Олена, одна з наших колег. Що думають про своїх чоловіків в ролі інструктора з водіння інші жінки? Напишіть у коментарі. Цікаво було б дізнатися Вашої думки.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...