Ілон Маск: Tesla тепер можна купити за біткойни
25. 03. 2021

Ілон Маск: Tesla тепер можна купити за біткойни

25. 03. 2021

Як заявив в середу Ілон Маск, відтепер клієнти Tesla Inc можуть купувати її електромобілі за біткойни, що стало значним кроком вперед у використанні криптовалюта в торгівлі.
«Тепер ви можете купити Tesla за біткойни», – сказав Маск в Twitter, додавши, що ця опція буде доступна за межами США в кінці цього року.

Виробник електромобілів заявив минулого місяця, що купив біткойн на суму 1,5 мільярда доларів і незабаром прийме його в якості форми оплати за автомобілі, що зробило великий крок до масового визнання, в результаті чого біткойн злетів до рекордного рівня майже в 62000 доларів.

Як повідомляє Reuters, біткойн – найбільша в світі цифрова валюта, зросла більш ніж на 4% після твіта Маска, і в останній раз торгувалася на рівні 56 429 доларів.
Маск сказав, що біткойн, виплачений Tesla, не буде конвертований в традиційну валюту, але він дав кілька інших подробиць про те, як будуть оброблятися біткойн-платежі. За його словами, компанія використовувала «внутрішнє програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом».

Більшість основних компаній, таких як AT & T Inc і Microsoft Corp, які дозволяють клієнтам розплачуватися біткойнами, зазвичай використовують спеціалізовані платіжні системи, які конвертують криптовалюту, скажімо, в долари і відправляють суму компанії.

Як і інші криптовалюти, біткойн як і раніше мало використовується для торгівлі в великих країнах через його волатильність і завдяки дорогому і повільному часу обробки.

Маск, який регулярно публікує в Твіттері коментарі про криптовалюту, минулого місяця розкритикував звичайну готівковку, заявивши, що, коли вона «має негативний реальний інтерес, тільки дурень не буде звертатися в іншому місці».

Після інвестицій Tesla в біткойн такі компанії, як Mastercard Inc і Bank of New York Mellon Corp, прийняли новий актив, що викликало прогнози про те, що біткойн і інші криптовалюта стануть постійною частиною інвестиційних портфелів.

Генеральний директор Uber Дара Хосровшахі сказав, що компанія, що займається викликом пасажирів, обговорила і «швидко відхилила» ідею інвестування в біткойни. Однак він сказав, що Uber потенційно може прийняти криптовалюта в якості оплати.

General Motors Co заявила, що оцінить можливість прийняття біткойнов в якості оплати за свої автомобілі.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...