Скільки коштують нові штрафи за порушення ПДР? Частина 3
17. 11. 2021

Скільки коштують нові штрафи за порушення ПДР? Частина 3

17. 11. 2021

Пішоходам, за непокору сигналам регулювання або ж перехід у невстановленому місці тощо, передбачено покарання у вигляді штрафу сумою у 255 гривень (ч.1 ст.127).

Водіям велосипедів та гужового транспорту або ж погоничам тварин за порушення ПДР, відповідно до ч.2 ст.127 передбачено штраф у 340 гривень.

Якщо ж ці порушення призвели до аварії, передбачено штраф сумою у 850 гривень (ч.4 ст.127).

За вищевказані порушення, які ще й на додачу вчинені у стані алкогольного сп’яніння, випишуть штраф у 680 гривень за ч.3 ст.127 КУпАП.

Якщо ж порушити правила, норми або стандарти щодо безпеки на підприємствах де виготовляють, ремонтують ТЗ або ж деталі до них, встановлюють додаткове обладнання яке не передбачено конструкцією можна отримати штраф у 1700 гривень, відповідно до ч.1 ст. 1281 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Сиди ж входить покарання за порушення під час реконструкції, ремонту доріг, залізничних переїздів тощо.

Якщо ж вищевказані порушення призвели до пошкодження автомобілів, доріг, переїздів або іншого майна передбачено покарання у 2550 гривень за ч.2 ст. 1281.

17000 гривень та позбавлення права керування ТЗ (1 рік) отримають водії за керування сп’яніння (алкогольного, наркотичного, лікарських препаратів які знижують увагу та реакцію) або ж якщо передадуть керування особі із вищеперерахованими станами сп’яніння. Також це покарання стосується осіб, які відмовились проходити огляд на стан сп’яніння (ч.1 ст.130 КУпАП).

За повторне порушення ст. 130 протягом року водіїв оштрафують на 34000 гривень із позбавленням права керування (3 роки) із можливим вилученням автомобіля або адміністративний арешт (10 діб).

Якщо ж особа вже двічі протягом року притягувалась до відповідальності по ст.130 її оштрафують в цей раз вже на 51000 гривень, позбавлять права керування (10 років) або ж накладуть адмінарешт (15 діб), відповідно до ч.3 ст.130.

34000 гривень штрафу або адмінарешт (15 діб) з позбавленням права керування атвомобілем (3 роки) можна отримати за вживання алкогольних, наркотичних речовин після ДТП або ж після зупинки автомобіля поліцейським (ч.4 ст.130 КУпАП).

Водія оштрафують на 510 гривень, а посадову особу на 680 за порушення правил перевезення небезпечного вантажу або ж великогабаритного/великовагового транспорту по автодорогах, вулицях або ж залізничних переїздах – ст.1321.

Якщо не укладено договір на перевезення пасажирів або відсутній паспорт маршруту, то водіям, які здійснюють регулярні перевезення пасажирів на постійних маршрутах випишуть штраф по ч.1 ст.1331.

За порушення правил перевезення груп дітей або туристів передбачено покарання у 595 гривень водіям та 680 гривень для посадових осіб, відповідно до ч.2 ст.1331.

Таксистів, у кого не встановлений або не працює таксометр можуть покарати на 51 гривню за ч.4 ст.1331.

Якщо ж не пройти щозмінний передрейсовий медичний огляд водієві, або не провести передрейсовиз техконтроль ТЗ, то можна отримати 510 гривень штрафу по ч.5 ст.1331.

За ст.1331 КУпАП за перевезення пасажирів або вантажів по Україні автомобілями, які зареєстровані за кордоном та за міжнародні або транзитні перевезення без відповідних дозволів та за порушення умов і правил зазначених у ліцензії, передбачено штраф сумою у 340-1700 гривень.

 

Скільки коштують нові штрафи за порушення ПДР? Частина 2

Скільки коштують нові штрафи за порушення ПДР? Частина 1

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...