Митниці та прикордонні стоянки ЄС очікують хаосу в лютому
21. 01. 2022

Митниці та прикордонні стоянки ЄС очікують хаосу в лютому

21. 01. 2022

З наступного місяця водіям вантажівок необхідно буде зупинятись або на митниці або відразу після перетину кордону.

Це потрібно для внесення інформації про момент перетину національного кордону, яке потрібно зробити вручну на тахографі.

Транспортні служби Нідерландів, зокрема галузева бізнес-організація Транспорт та логістика Нідерландів (TLN) вважають, що такі дії стануть причиною хаосу та можуть заблокувати роботу переходів та прикордонних стоянок. Також це може стати причиною збільшення витрат для самих перевізників.

внесення даних у тахограф при перетині кордону

З початку лютого, а саме 2 числа, набувають чинності положення Пакету мобільності, які стосуються вантажного та пасажирського транспорту, відповідно до яких водіям необхідно буде вносити в тахограф код – дані про країну, в яку вони в ‘їжджають прямо на митниці, або ж на першій можливій зупинці відразу після перетину кордону. Така процедура займатиме близько 5 хвилин. Голландська організація TLN вважає, що такі дії стануть причиною хаосу на кордоні та прикордонних територіях, що в свою чергу стане причиною порушення безпеки руху на митницях.

За повідомленням прес-служби TLN, компанія провела підрахунки і з’ясувала, що кордон Нідерландів перетинає близько 96 000 вантажівок кожного дня. На одній лише трасі А67 (неподалік міста Венло) щодня проїжджає близько 14 000 вантажівок. Коли вони всі почнуть зупинятись на митниці та прикордонній території, будь то стоянка, заправка поруч із пішим переходом, то паркувальні місця будуть постійно зайняті та їх попросту не вистачатиме на всіх.

прикордонні парковки

Також, не варто забувати, що такі зупинки не перестануть використовувати і для інших цілей, як наприклад, для обов’язкової перерви, чим теж будуть займати паркувальні місця.

Таким чином, водії будуть вимушені зупинятись на аварійних полосах, та полосах для в’їзду та виїзду, для дотримання нових правил фіксації перетину кордону. У разі недотримання цих правил, водіїв можуть оштрафувати, а перевізників позбавити ліцензії. Штрафи фіксуватиме система ERRU – Європейський реєстр підприємств автомобільного транспорту.

Прес-служба галузевої бізнес-організації TLN, також повідомила про своє занепокоєння тим, що поки не зрозуміло що чекатиме водіїв, які в цілях безпеки, приїжджатимуть повз переповнену парковку, не ставатимуть “посеред дороги”,  а вводитимуть необхідний код країни в тахограф пізніше.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...