До 2030 року кількість електромобілів збільшиться до 145 мільйонів
30. 04. 2021

До 2030 року кількість електромобілів збільшиться до 145 мільйонів

30. 04. 2021

Відповідно до існуючої кліматичної політики, електромобілі можуть скоротити використання 2 млн барелів дизельного палива і бензину в день.

До кінця десятиліття кількість електромобілів, фургонів, вантажівок і автобусів на дорогах світу збільшиться з 11 мільйонів до 145 мільйонів.

У звіті Міжнародного енергетичного агентства говориться, що до 2030 року в усьому світі може з’явитися 230 мільйонів електромобілів, якщо уряди погодяться стимулювати виробництво автомобілів з низьким вмістом вуглецю, щоб залишатися в рамках глобальних кліматичних цілей.

Перший глобальний звіт МЕА про електромобілі показав, що продажі в першому кварталі 2021 року були більш ніж в 2,5 рази вище, ніж в ті ж місяці минулого року, коли пандемія Covid-19 викликала низку рецесій у світовій економіці.

Незважаючи на економічний спад, який призвів до скорочення світової автомобільної промисловості на 16% в минулому році, в цей період у всьому світі було зареєстровано рекордні 3 мільйони нових електромобілів, в результаті чого загальна кількість електромобілів досягло 10 мільйонів.

Як повідомляється, енергетична галузь уважно стежить за зростанням кількості електромобілів, і очікується, що це буде мати серйозні наслідки для нафтових компаній, які покладаються на попит на транспортне паливо, щоб підтримати прибуток, який вони отримують від видобутку нафти.

Відповідно до існуючої в світі політики в області клімату, електромобілі можуть усунути потребу в більш ніж в 2 млн барелів на день дизельного палива і бензину до 2030 року і заощадити еквівалент 120 млн тонн вуглекислого газу.

Якщо уряди збільшать своє прагнення до електричного дорожнього транспорту відповідно до глобальних кліматичних цілей, електромобілі зможуть витісняти близько 3,5 млн барелів нафти в день, що майже вдвічі збільшить економію вуглекислого газу.

Бум електромобілів також має багатомільярдні наслідки для світової автомобільної промисловості. МЕА заявило, що споживачі витратили 120 мільярдів доларів на електромобілі в минулому році, що на 50% більше, ніж роком раніше, оскільки автовиробники запропонували ринку 370 електричних моделей, що на 40% більше, ніж в 2019 році.

Очікується, що гонка за завоювання ринку електромобілів буде набирати обертів, оскільки 18 з 20 найбільших автовиробників, які представляють 90% світової автомобільної промисловості, готуються до збільшення кількості запропонованих моделей і збільшення кількості електромобілів малої вантажопідйомності.

«Поточні тенденції продажів дуже обнадіюють, але наші спільні цілі в області клімату та енергетики вимагають ще більш швидкого освоєння ринку», – сказав Фатіх Бірол, виконавчий директор МЕА.

МЕА очікує, що розвиток акумуляторних технологій і масове виробництво електромобілів продовжать знижувати їх вартість і зменшувати потребу в державних субсидіях. Але в 2020-х роках також буде потрібно державна політика, яка сприятиме впровадженню низьковуглецевих транспортних засобів середньої і великої вантажопідйомності і збільшення інвестицій в установку інфраструктури швидкої зарядки.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...