Альтернатива бензину – газ? ГБО. Переваги та недоліки
18. 10. 2021

Альтернатива бензину – газ? ГБО. Переваги та недоліки

18. 10. 2021

Установка Газобалонного обладнання автомобіля (ГБО) передбачає зміну усієї конструкції транспортного засобу. Але не дивлячись на це, багато власників автомобілів наважуються на такий крок, навіть попри втрату гарантії. Причиною такого рішення є суттєва економія, оскільки використання газу – дешевше, аніж бензину, у деяких випадках навіть у двічі. Вартість бензину постійно і стрімко зростає у той час, як ціна на газ лишається відносно стабільною.

Проте економія – це суттєва, але не єдина перевага газу.

газобалонне обладнання

Газ. Переваги

Ціни на бензин, які постійно ростуть – не найсуттєвіша проблема порівняно із тією шкодою, яку завдають автомобілі із бензиновими двигунами навколишньому середовищу. Доки автоконцерни випускатимуть машини із бензиновими двигунами, а люди купуватимуть та використовуватимуть їх – глобальна катастрофа лише пришвидшуватиме своє настання, оскільки автомобілів стає дедалі більше, а отже і атмосфера стає дедалі забрудненішою.

Не враховуючи електромобілі, то авто із встановленим ГБО – найекологічніший транспорт. Хоча й газ не є абсолютно чистим, проте шкідливих домішок у ньому набагато менше порівняно із їх вмістом у бензині.

Ще однією із переваг експлуатації транспортних засобів на газу – мотор забруднюється повільніше завдяки меншій кількості домішок. Отже масло міняти прийдеться не так часто.

Газ. Недоліки

Звісно, газ має і свої недоліки, якщо його порівнювати із бензином. Один із найсуттєвіших – необхідність вносити зміни у конструкцію машини, а це у свою чергу стає причиною зменшення її потужності, особливо якщо наявний малооб’ємний двигун. Причиною цьому є інше октанове чисто у газу, і навіть попри те, що рівень стиснення лишається колишнім, то горить він більш повільно та гірше. Цю проблему частково вирішує ГБО останніх поколінь.

Ще важливим недоліком являється проблеми із запуском двигуна у холодні пори року. За низьких температур транспортні засоби заводяться погано. (Але, як правило такі проблеми з’являються за умови неправильної установки ГБО).

А ще, при установці газобалонного обладнання, місця у автомобілі стає суттєво менше, оскільки ГБО займає істотну частину багажника. Але такі проблеми не стосуються автомобілів, у яких багажне відділення є вмістким.

 

Після установки на автомобіль газобалонного обладнання потрібно вписати переобладнання виду палива в техпаспорт, для цього в сервісний центр потрібно приїхати маючи сертифікат відповідності на встановлене ГБО, який ви можете отримати в одній з наших випробувальних лабораторій. Подати заявку на сертифікацію ГБО можна тут.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...