Tesla перевершила оцінку в $1 трильйон та стала першим автовиробником, який досяг такої вартості.
27. 10. 2021

Tesla перевершила оцінку в $1 трильйон та стала першим автовиробником, який досяг такої вартості.

27. 10. 2021

Після якої угоди акції Tesla підскочили та які подальші цілі Ілона Маска.

У понеділок, 25 жовтня, Tesla перевищила ринкову вартість у 1 трильйон доларів, що зробило її п’ятою фірмою, яка досягла такого рубежу, повідомляє ВВС. Раніше тільки Apple, Microsoft, Amazon та власник Google Alphabet оцінювалися в 1 трлн доларів.

Акції виробника електромобілів зросли на 12,6% після того, як він уклав угоду з продажу 100 тисяч автомобілів компанії з оренди автомобілів Hertz.

Протягом деякого часу Tesla була найдорожчим виробником автомобілів у світі, але такі бренди, як Ford та GM, виробляють більше автомобілів. Так, протягом багатьох років Tesla щосили намагалася наростити виробництво своїх автомобілів.

Але минулого року компанія, яку очолює мільярдер Ілон Маск, підвищила свою ефективність і вперше стала прибутковою, що спровокувало різке зростання її акцій.

Після різкого стрибка вартості акцій, 23% -ва частка Маска в бізнесі оцінюється приблизно в 230 мільярдів доларів.

Угода з Hertz є найбільшим замовленням на оренду автомобілів і який заплатить 4,2 мільярда доларів за 100 000 Model 3 протягом наступних 14 місяців, що становить приблизно п’яту частину її парку. Компанія з оренди також збудує мережу зарядних станцій.

Tesla має запас ходу близько 320 км на одну зарядку, але в США не вистачає інфраструктури для зарядки, і адміністрація Байдена сподівається це виправити.

“Електромобілі зараз є мейнстримом, і ми тільки почали помічати зростання глобального попиту та інтересу”, – сказав тимчасовий бос Hertz Марк Філдс.

Лише невеликій кількості американських компаній, які публічно торгують, вдалося досягти ринкової капіталізації в 1 трильйон доларів або більше, і всі вони є технологічними компаніями.

Подумайте про такі гучні імена, як Apple, Microsoft, Alphabet та Facebook. Amazon приєдналася до цього елітного клубу у січні минулого року, через 23 роки після того, як стала публічною компанією.

Для порівняння, виробнику електромобілів на чолі з Ілоном Маском знадобилося лише 11 років.

Що робить досягнення Tesla ще більш примітним, то це те, що це перший автовиробник, який досяг цієї позначки.

Зараз Tesla коштує стільки, скільки сукупна ринкова капіталізація дев’яти найбільших автовиробників по всьому світу, включаючи таких автомобільних гігантів, як Volkswagen і Toyota. Тим не менш, Tesla становить менше 1% світового продажу автомобілів.

Tesla виробила близько 500 000 автомобілів у 2020 році, що набагато менше, ніж Volkswagen, Toyota або альянс Renault-Nissan-Mitsubishi.

Однак Маск поставив за мету щорічне зростання продажів на рівні 50% і зрештою сподівається досягти 20 мільйонів автомобілів на рік.

У понеділок з’ясувалося, що Tesla відкликала своє останнє оновлення Autopilot, програмного забезпечення для «повністю автономних» автомобілів після того, як водії поскаржилися на проблеми.

Деякі водії повідомляли про періодичні проблеми, такі як звукові сигнали безпеки, незважаючи на відсутність небезпеки.

Фірма не повідомила, коли буде перевипущено програмне забезпечення.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...