Техогляд Миколаїв
10. 03. 2021

Техогляд Миколаїв

10. 03. 2021

У нинішній час важко уявити собі кого-небудь без автомобіля. З кожним роком їх стає все більше і більше на вулицях Миколаєва. Особистий транспортний засіб дозволяє встигати всюди, де тільки потрібно – на роботу, до інституту, на ділову вечерю або в аеропорт. Але, щоб автомобіль завжди був на ходу і не підвів у самий невідповідний момент, важливо періодично перевіряти його і вчасно проходити техогляд. Це досить важливий процес, який, правда, не позбавлений деяких складнощів. Тому, щоб вся процедура техогляду в Миколаєві пройшла якомога легше і швидше, ми підготували спеціальну статтю, в якій спробуємо розкрити всі можливі нюанси і підводні камені.

Запис на ОТК онлайн
Відправити заявку – Оберіть послугу та місто

Записатись

 

Які автомобілі підлягають обов’язковому техогляду

Згідно зі статтею № 35 Закону України «Про дорожній рух», до регулярного проходження технічного огляду зобов’язуються власники:

  • легкових автомобілів для регулярного комерційного використання;
  • вантажних автомобілів всілякої конструкції та модифікації;
  • авто, які використовуються в якості таксі;
  • автобуси;
  • маршрутні таксі;
  • спецтранспорт, що перевозить небезпечний вантаж;
  • машини, що мають причіп.

У той же час українським законодавством визначено також транспортні засоби, які звільнені від обов’язкового техогляду. Їх власникам можна не проходити Техконтроль в місті Миколаїв. До цієї категорії відносяться:

  1. Легкові машини, незалежно від типу конструкції, марки, моделі і терміну експлуатації, які використовуються для особистої мети, і причепи (напівпричепи) до них.
  2. Легкові моделі авто, які використовуються для перевезення пасажирів і вантажів з метою отримання комерційної вигоди, але які були в експлуатації менше 2-х років.
  3. Мототранспорт, незважаючи на термін експлуатації.
  4. Вантажні машини, які здатні перевозити вантаж вагою до 3,5 т, якщо вони перебувають в експлуатації не більше 2-х років.

З якою періодичністю потрібно проходити техогляд авто в місті Миколаїв?

Те, як часто слід проходити технічний контроль автомобіля, залежить від його технічних характеристик, типу конструкції, сфери використання і прямого призначення:

  1. Легкові авто, призначені для перевезення пасажирів і транспортування вантажу, вантажівки до 3,5 т і причепи до них, які перебували в експлуатації до 2-х років, повинні проходити ТО в Миколаєві кожні 2 роки.
  2. Таксі, а також вантажні моделі авто з вантажопідйомністю від 3,5 т і причепи до них зобов’язані проходити діагностику щороку.
  3. Транспорту спеціального призначення, що використовується для перевезення небезпечних вантажів, та автобусів потрібно проходити техогляд в Миколаєві раз на півроку (незалежно від терміну експлуатації).

Навіть якщо у Вас особистий автомобіль, який Ви рідко використовуєте, експерти все одно рекомендують періодично перевіряти його технічний стан. Важливо пам’ятати, що далеко не всі поломки трапляються через активну їзду. Іноді машина може вийти з ладу і через тривалий простій.

Що ще варто знати про техогляд Миколаїв

Якщо Ви зібралися проходити процедуру техконтролю автомобіля, то Вам слід знати ще кілька важливих моментів:

  1. Для проходження ТО автомобіля у власника на руках повинен бути повний пакет усіх необхідних документів, передбачених законодавством. Обов’язково слід мати при собі посвідчення особи державного зразка та документи на автомобіль. Якщо машину в лабораторію привіз представник юрособи, то йому з собою також слід мати доручення, виписане на своє ім’я, яке дозволяє проходження ТО даного транспортного засобу. Авто з встановленим ГБО знадобиться також свідоцтво про перевірку стану газового балона.
  2. Звичайно ж машину в лабораторію слід привозити у чистому вигляді, тому перед проходженням ТО в Миколаєві потрібно заїхати на автомийку і ретельно її вимити.
  3. Автомобіль не повинен мати будь-яких видимих пошкоджень. Це може стати причиною відмови від проведення процедури техогляду.

Вкрай важливо дотримуватися всіх правил діагностики машини під час технічного контролю. Це дозволить по максимуму заощадити як свій час, так і гроші. Якщо у Вас будуть питання щодо процесу техогляду, фахівці компанії “Центр Авто” нададуть вичерпні відповіді, а також проконсультують щодо ціни на проходження техогляду в Миколаєві.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...