Мексиканський стартап з виробництва старих автомобілів Kavak оцінюється в 4 мільярди доларів
08. 04. 2021

Мексиканський стартап з виробництва старих автомобілів Kavak оцінюється в 4 мільярди доларів

08. 04. 2021

Мексиканська платформа для потриманих автомобілів Kavak досягла оцінки в 4 мільярди доларів після залучення 485 мільйонів доларів нового фінансування, повідомило агентство Reuters на цьому тижні, що зробило швидкозростаючу компанію одним з найбільш високо оцінюваних стартапів в Латинській Америці.

Компанія Kavak, заснована в 2016 році за підтримки японської SoftBank Group Corp, стала першим технологічним «єдинорогом» Мексики в жовтні минулого року, коли її оцінка склала більше 1 мільярда доларів.

Як повідомляє Reuters, нове вливання капіталу допоможе Kavak, онлайн-платформі для купівлі і продажу потриманих автомобілів, що працює в Мексиці та Аргентині, запустити в Бразилії в найближчі пару місяців, сказав генеральний директор Карлос Гарсія.

Він сказав, що очікує, що Бразилія, найбільша економіка Латинської Америки, в кінцевому підсумку обжене два початкових ринку для Kavak, мета якого – спростити купівлю уживаних автомобілів на ринках, що розвиваються, де потенційні покупці часто намагаються уникнути шахрайства та отримати позики.«Ми безумовно прогнозуємо, що Бразилія стане найбільшим ринком збуту для Kavak», – сказав Гарсія в інтерв’ю в понеділок.

Компанія розглядає можливість розширення в інших країнах Латинської Америки протягом наступних 12 місяців і планує вивести бізнес на ринки, що розвиваються за межами регіону приблизно через два роки.

«Перетин Атлантики – одна з наших амбіцій», – сказав Гарсія. «Ми бачимо безліч ринків – в Європі, Південно-Східної Азії, на Близькому Сході, – де ми могли б мати значну цінність».
Останній раунд фінансування Kavak, що завершився в січні, залучив американські інвестиційні компанії D1 Capital Partners, Founders Fund, Ribbit Capital і Bond Capital.

Kavak в травні минулого року запустив фінансовий підрозділ Kavak Capital, і Гарсія сказав, що 60% клієнтів тепер використовують цей внутрішній варіант, який пропонує процентні ставки від 14% до 20%, в порівнянні з традиційними варіантами, які, за його словами, пропонують ставки до 60%.

Проте, швидке розширення також принесло свої проблеми: деякі користувачі скаржаться в соціальних мережах на погане обслуговування клієнтів. Гарсія сказав, що він усвідомлює необхідність в більшій кількості співробітників для вирішення таких питань, і за останні три місяці найняв 1500 чоловік в Мексиці, в результаті чого штат Каваку збільшився до 2500 чоловік.
«Ми проходимо фазу зростання», – сказав Гарсія. «Ми далекі від того, щоб мати продукт, який нам потрібен».

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...