Камер фіксації порушень ПДР стане ще більше
13. 07. 2021

Камер фіксації порушень ПДР стане ще більше

13. 07. 2021

Станом на початок літа по Україні встановлено 131 комплекс авто-фотовідеофіксації порушень ПДР. Ця цифра має вирости удвічі вже до кінця цього року.
До кінця 2024 року планують встановити ще півтори тисячі таких камер.

На даний момент контроль за дотриманням швидкості відбувається у Києві та області, Одесі, Миколаївській та Львівській областях.

karta_kameri

Відеокамери автофіксації – не єдина техніка, яка буде слідкувати за порядком на дорогах. Зараз патрульна поліція оснащена приладами TruCam, які теж дають можливість контролювати дотримання швидкісних обмежень. В найближчому майбутньому планують встановити автофіксацію на всі машини патрульної поліції.

Із початком сезону відпочинку у травні по всій Україні збільшили кількість патрульних, а у столиці ще й мотополіція буде допомагати патрулювати вулиці.

Кількість ДТП збільшилась на більш ніж 20% порівняно із 2020 роком. З початку року до травня кількість аварій по Україні перевищила 70 тисяч. Статистика ДТП на добу теж виросла цьогоріч і становить практично пів тисячі випадків щодня.

Найбільш аварійними ділянками є Київ та Київська область (більше 20 тисяч випадків за період від початку року до травня), а також Одеська область (більше 6 тисяч випадків).

Перевищуючи швидкість більше ніж на 20 км/год, потрібно буде заплатити штраф у розмірі 340 грн. У випадку, якщо перевищення сягнуло більше ніж на 50 км/год, таке порушення коштуватиме водієві 1700 грн.

Якщо встигнути сплатити штраф протягом 10 днів, то сума буде вдвічі меншою, оскільки діятиме знижка. Більшість водіїв намагаються вкластись у цей термін і сплачують свої зафіксовані порушення ПДР через особистий кабінет водія.

Поліс автоцивілки є обов’язковим, відповідно до закону № 10196 від 29.03.2019 (“Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”). Штраф за відсутність автоцивілки становить 425 грн., а також у випадку дорожньо-транспортної пригоди відшкодовувати збитки постраждалому водій повинен буде власними силами.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...