“Фантоми” ще не виїжджають на дороги
07. 10. 2021

“Фантоми” ще не виїжджають на дороги

07. 10. 2021

Департамент патрульної поліції України дав офіційну відповідь на запит Українських Новин щодо спеціалізованих автомобілів – ”фантомів”, які літом помітили на вулицях Києва.

За повідомленням Національної поліції України, станом на кінець вересня спецавтомобілі – “фантоми” не використовуються. Їх призначення – фіксація порушень Правил дорожнього руху на вулицях міст. Проте тестування та сертифікація цих автомобілів ще не завершена, а отже вони не готові виїжджати на патрулювання.

Минулоріч “Укрінфрапроект” (Держагенство інфраструктурних проектів України) передали Національній поліції України перші патрульні автомобілі – “фантоми” у кількості 4 одиниці. Вони призначені для фіксації порушень швидкісного режиму. Їх особливість в тому, що виконуватиметься ця фіксація приховано.

Поки відомо, що “фантомами” будуть сірі кросовери Skoda Kodiaq. В майбутньому планують використовувати й інші моделі автомобілів.

Особливість автомобілів – “фантомів” у тому, що на них немає розпізнавальних знаків. А проблискові маячки червоно-синього кольору вмикатимуться лише аби продемонструвати свою присутність та зупинити порушника. Фіксація порушень може відбуватись “фантомними патрулями” як у напрямку руху автомобіля так і з зустрічного потоку.

Разом із фіксацією порушень швидкісного режиму автомобілів “фантоми”, за допомогою свого обладнання, зможуть проводити перевірку авто у пошукових реєстрах у автоматичному режимі. Система автоматично перевірятиме номерні знаки на предмет наявності двійників або ж чи не знищені ці номери. Також система зможе перевіряти чи не є автомобіль у розшуку Нацполіції чи Державної виконслужби.

kameri_ficsatcii_porushen_fantomi

За словами міністра внутрішніх справ України, патрульні “фантоми” мають виїхати на вулиці до кінця року, проте вони не зупинятимуть порушників швидкісного режиму. Поки лише займатимуться тими, хто може загрожувати безпеці учасників дорожнього руху.

А поки патрульні автомобілі – “фантоми” проходять всі необхідні діагностики, радимо вам ознайомитись із інформацією про те, як отримати сертифікат відповідності та записатись на процедуру сертифікації авто у мережі випробувальних лабораторій компанії Центр Авто.

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Харків Техогляд Харків

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Харкові ви можете...

Новини
Всі новини
Техогляд Суми Техогляд Суми

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Сумах ви можете...

Техогляд Рівне Техогляд Рівне

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Рівному ви можете...

Техогляд Хмельницький Техогляд Хмельницький

Пройти техогляд транспортного засобу (ТО авто, ОТК) у Хмельницькому ви можете...